Θεατρικό Παιχνίδι Στα Αγγλικά

Το θεατρικό παιχνίδι αποτελεί το βασικό μέσο εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας με βιωματικό τρόπο.

Το παιδί είτε έχει σαν μητρική του γλώσσα τα Ελληνικά, είτε τα Αγγλικά μπορεί μέσω των θεατρικών ασκήσεων, και πάντα με τη μορφή παιχνιδιού, να έρθει σε επαφή με τη γλώσσα,να την κάνει κτήμα του και να επικοινωνήσει.

Στόχος του εργαστηρίου είναι το παιδί να γνωρίσει το σώμα και τις λειτουργίες του, να αναπτύξει τα εκφραστικά του μέσα, στα πλαίσια ενός ασφαλούς συναισθηματικά περιβάλλοντος, να συνεργαστεί , να μπορέσει να συμμετάσχει σε μια ομάδα χρησιμοποιώντας την Αγγλική γλώσσα, ώστε η εκμάθηση της να είναι εμπειρική και ουσιαστική.

Theatre games are the fundamental way of learning a foreign language through experience.

A child, who is either a Greek or an English native speaker, can become familiar with the language, conquer it and communicate in it through drama exercises and games.

The aim of the workshop is for the children to become aware of how their bodies function, develop their self-expression skills in an emotionally safe environment and become members of a team while taking part in English speaking activities in order for the learning process to be experiential, cooperative and essential.

Υπεύθυνη εργαστηρίου Χριστίνα Ράπτη

Η Χριστίνα Ράπτη αποφοίτησε το 2012 από τη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και σχεδιάζει θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Παράλληλα ολοκληρώνει τις σπουδές της στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολείται με τη βιωματική εκμάθηση Αγγλικών και δουλεύει με θεατρικές ομάδες και στις δύο γλώσσες (Ελληνικά-Αγγλικά). Έχει γράψει θεατρικά κείμενα, έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σαν ηθοποιός σε παραστάσεις για παιδιά.