Θεατρικό Παιχνίδι

Το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, το παιχνίδι ρόλων, η δραματοποίηση ιστοριών, η δημιουργική ενασχόληση με τα αντικείμενα και η παραστατικότητα της δραματικής τέχνης είναι τα εργαλεία ώστε τα παιδιά να εξερευνήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, να βελτιώσουν την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, να γίνουν πιο εξωστρεφή.

Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από μια σειρά από ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια – δράσεις, τα παιδιά να καταφέρουν να αναπτύξουν τη δυνατότητα αυτοέκφρασης, την κριτική σκέψη, την ευρηματικότητα, κοινωνική και συναισθηματική συνειδητοποίηση, την αντιληπτική τους ικανότητα, την αποδοχή του διαφορετικού, τη φαντασία τους.

Σε 2 τμήματα ηλικιών (4-7 & 8 -11 )

Υπεύθυνη εργαστηρίου Νάντια Περιστεροπούλου

Η Νάντια Περιστεροπούλου είναι ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός.

Αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Ωδείου Αθηνών και από το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει παρακολουθήσει το ετήσιο σεμινάριο «Το Θεατρικό Παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία» του Λ. Κουρετζή, σεμινάρια και ημερίδες του «Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» καθώς και άλλα σεμινάρια υποκριτικής, θεατρικού παιχνιδιού, παιδαγωγικής θεάτρου, τραγουδιού, μπαλέτου, σύγχρονου και αφρικάνικου χορού.

Εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες πολιτιστικές ιστοσελίδες. Έχει μεταφράσει έργα κλασικού ρεπερτορίου και έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για παιδιά. Είναι μέλος της ομάδας συλλογικού πολιτισμού «Εμείς» και της οργανωτικής ομάδας του Our Festival. Δραστηριοποιείται στη διεύθυνση και οργάνωση παραγωγής θεατρικών παραστάσεων καθώς και την καλλιτεχνική διεύθυνση πολιτιστικών δράσεων (εργαστήρια, ημερίδες, camps κ.α.). Εργάζεται ως ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός σε εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και ως δασκάλα ενισχυτικής διδασκαλίας σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχει ιδρύσει το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών Sneak Peek όπου πραγματοποιεί καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, σε ποικίλα πλαίσια, σε συνεργασίες με την κοινότητα και με ευπαθείς ομάδες.